Nieuwe leden info

Welkom bij WLTV! (in English)
Leuk dat je lid bent geworden, of erover denkt lid te worden, van de Waalrese Lawn Tennis Vereniging. Onze actieve vereniging heeft ongeveer 600 leden en draait volledig op vrijwilligers. Het park telt acht smash court banen en een gezellig paviljoen, waar je kunt douchen of natuurlijk een drankje kunt drinken na de inspanning. Om de activiteiten van de vereniging in goede banen te leiden, zijn er het bestuur en zes commissies:

 Vanaf 2024 werkt W.L.T.V. niet meer met fysieke ledenpassen. Er is een codeslot op de poort geïnstalleerd, waarbij een juiste pincode toegang geeft tot het park. Deze 6-cijferige toegangscode is in de KNLTB ClubApp te vinden onder de button Home (linksonder na openen app). De code is persoonlijk voor ieder lid en wordt voor de veiligheid wekelijks automatisch vernieuwd. Door de code op een toetsenbord bij de poort in te voeren, kan toegang worden verleend.  

Training volgen en vrij tennissen
Sportschool Tennis Events verzorgt de trainingen voor WLTV. Als je je hiervoor in wilt schrijven, kan dit hier. Het lidmaatschap van WLTV is verplicht als je training volgt op de banen van de vereniging (of op binnenbanen die onder toezicht staan van WLTV).

Veel nieuwe leden, vooral als ze nog niet eerder getennist hebben, worden lid van de vereniging om te kunnen trainen. Het geleerde in de training breng je dan in praktijk tijdens onderlinge partijtjes, in- of externe competities of toernooien. Oefening baart kunst!

Als je deelneemt aan KNLTB-toernooien of competities wordt je officiële speelsterkte (variërend van 9 tot 1) jaarlijks bepaald. Op basis hiervan kun je binnen competities of toernooien in andere poules worden ingedeeld. Dit is uiteraard geen vereiste, je kunt ook gewoon lid zijn zonder deel te nemen aan georganiseerde activiteiten. Gezellig is het daarentegen wel!

Op dit moment wordt onderzocht hoe nieuwe leden met andere (nieuwe) leden in contact zouden kunnen komen om met elkaar te tennissen. Heb je daar specifieke wensen of ideeën over, dan horen we dat graag.

Een greep uit de jaarlijkse activiteiten
Jaarlijks worden verschillende evenementen georganiseerd voor zowel de junior- als seniorleden. Zo zijn er de clubkampioenschappen, voor- en najaarscompetities en verschillende toernooien. Daarnaast is WLTV betrokken bij schooltennis op KC de Wilderen en vindt er op verschillende zondagochtenden TennisKids plaats. Het 50+ toernooi en Open Toernooi voor de senioren is een begrip in de regio en trekt jaarlijks vele liefhebbers. Inschrijven voor deze en andere evenementen kan via de ClubApp.

Praktische informatie 
Baan reserveren
WLTV maakt gebruik van de KNLTB ClubApp voor onder andere baanreserveringen. Alle banen zijn in principe toegankelijk om vrij te tennissen, mits vooraf gereserveerd en bevestigd. Reserveren kan vanaf twee dagen vooraf.

Via de app selecteer je een van de acht banen, zoek je je tennismaatje op en voeg je hem of haar toe. Alle leden zijn op voor- of achternaam te selecteren en toe te voegen. Als banen bezet zijn, door bijvoorbeeld competitie, training of andere leden, staat dit aangegeven. Voor een single (één tegen één) mag je de baan een half uur reserveren, voor een dubbel (twee tegen twee) een uur. Als je via de ClubApp de baan gereserveerd hebt, zorg dan dat je tien minuten voor aanvang op het park aanwezig bent om je reservering te bevestigen op het digitale afhangbord. Dit doe je met je KNLTB-pas. Zonder deze bevestiging vervalt je reservering.  

Tijdens en na het tennissen
Op alle banen kan men met kunstlicht tennissen tot 23.00 uur. De aan- en uitknoppen bevinden zich op de hoek van het gebouw bij baan 4. Op baan 1 zit de knop naast de entree van het paviljoen. Men wordt verwacht na het tennissen de banen te slepen en de lichten te doven wanneer er geen opvolgers voor de betreffende baan zijn.

Waar kan ik alle informatie vinden?
Op de pagina's van deze website vind je uitgebreide informatie (en meer) over bovenstaande en andere onderwerpen.

Download de KNLTB ClubApp om banen te reserveren, in te schrijven voor competities en bardiensten in te plannen.

Registreer je op www.toernooi.nl en mijnknltb.toernooi.nl om je in te schrijven voor aankomende toernooien en uitslagen door te geven van gespeelde competitiewedstrijden.  

Uiteraard gaat WLTV vertrouwelijk om met informatie. Bij het inschrijven bij onze vereniging ga je automatisch akkoord met de Privacy Verklaring AVG.

Zijn er vragen of opmerkingen? Via de contactpagina vind je direct de juiste e-mailadressen om ze door te geven. 

En dan nog even dit…
Een bloeiende vereniging staat of valt met actieve leden. Daarom verwachten we van seniorleden (t/m 70 jaar) een bijdrage in de vorm van bardienst draaien (twee keer per jaar), alternatieve diensten doen (zie dit schema) of zitting in een van de commissies. Dit hoeft niet voor niks: een bardienst levert € 10 op en op de late vrijdagavond zelfs € 20. Ook de alternatieve diensten worden uitbetaald; elk punt staat voor € 2,50. 
WLTV kent een "zelfwerkzaamheid": leden die geen bardienst doen of geen zitting hebben in een commissie krijgen jaarlijks een opslag van € 60 op de contributie. Zie hier de hele regeling.

Bedenk dat door de inzet van vrijwilligers de contributie laag blijft en bijvoorbeeld consumpties in het paviljoen tegen gereduceerde prijzen kunnen worden aangeboden. Zo blijft WLTV naast een plek waar je actief bezig kunt zijn, ook een gezellige en laagdrempelige plek om daarna te ontspannen.

Je kunt jezelf (na inloggen) hier inplannen voor bardiensten of via de ClubApp. Klik hier voor een instructie. Voor de bardiensten dient men over het IVA-certificaat (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) te beschikken. Deze kan digitaal worden gevolgd en vraagt ca. 20 min tijd. 

Heb je belangstelling om actief te worden binnen een van de commissies of het webteam, schroom niet dit kenbaar te maken aan een van de bestuursleden. 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 221 2121

WLTV Waalre

Meester Slootsweg 5
5581 AS Waalre

KVK-nummer

40235658