KNLTB Jeugdcompetitie

De KNLTB heeft een nieuw systeem waarbij kinderen van een bepaalde leeftijd vast in een zogenaamde 'kleur' spelen. De competitie in onderverdeeld in Rood, Oranje, Groen en Geel.

Rood 
Deze competitie wordt gespeeld op een ‘miniveld’ en met grote, zachte ballen (rode ballen). Teams bestaan uit 1 tot 6 kinderen. Op zondagochtenden wordt vanaf 9 uur gespeeld en een wedstrijddag duurt maximaal 2 uur.  Deze teams spelen alleen enkel wedstrijden.

Oranje
Deze competitie wordt gespeeld op een ‘driekwartveld’ en met zachte ballen (oranje ballen). Teams bestaan uit 2-6 kinderen. Op zondagochtend wordt er vanaf 9 uur gespeeld en een wedstrijddag duurt maximaal 2,5 - 3 uur, Deze teams spelen enkel en dubbel wedstrijden.

Groen
De groene competitie wordt gespeeld op een heel veld en met groene ballen. Teams bestaan uit minimaal 4 kinderen en maximaal 6. Deze competitie wordt gespeeld op zondagochtend en er zijn 7 competitiedagen. Deze teams spelen 4 enkel en 2 dubbel wedstrijden tegen 1 tegenstander per wedstrijddag.

Geel t/m 14 en t/m 17
Deze wedstrijden worden op zondag gespeeld. Voor de gele competitie t/m 14 en t/m 17 zijn er 7 competitiedagen.

Binnen de Gele competitie kan er gespeeld worden in diverse categorieën:

 • Gemengd t/m 14 jaar

 • Gemengd t/m 17 jaar

 • Jongens / meisjes t/m 14 jaar

 • Jongens / meisjes t/m 17 jaar

 

De gemengde juniorenteams spelen 1 x ME, 1 x JE, 1 x GD, 1 x MD en 1 x JD.

De jongensteams spelen 4 x JE en 2 x JD

De meisjesteams spelen 4 x ME en 2 x MD

(ME = meisjes enkel, JE = jongens enkel, GD = gemengd dubbel, JD = jongens dubbel en MD = meisjes dubbel).

 

Aanbod competitie
Er wordt 3 x per jaar een competitie gespeeld voor Groen en Geel. In het voorjaar, in het najaar en in de winter. Voor iedere competitie moet je je apart inschrijven. De worldtour (rood en oranje) heeft twee inschrijfmomenten, in januari (spelen maart t/m juni) en in juni (spelen september t/m november).

Indeling teams
Alle leden moeten zich individueel inschrijven voor de competitie. Inschrijven kan via deze link. De trainer maakt in overleg met de Jeugdcommissie de teams. Er wordt rekening gehouden met leeftijd, niveau en voorkeuren van de kinderen. Inschrijven is nog geen garantie voor deelname, dit hangt af van het aantal en soort inschrijvingen.

Training
Iedereen die deelneemt aan de KNLTB voorjaarscompetitie is verplicht om voorjaarstraining te volgen bij WLTV.

Ballen
Er wordt gespeeld met de door de club aangeleverde ballen. De Groene en Gele teams betalen zelf voor de ballen. Aan het eind van de competitie worden die overgebleven ballen onder de kinderen verdeeld.

Kosten
Aan de deelname zijn kosten verbonden. Dit is 7 euro per speler. Dit bedrag wordt met de lidmaatschapfactuur verrekend.

Extra informatie
Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van de KNLTB (www.knltb.nl), www.tenniskids.nl of contact opnemen met de Jeugdcommissie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 221 2121

WLTV Waalre

Meester Slootsweg 5
5581 AS Waalre

KVK-nummer

40235658