Nieuws

Voorjaarscompetitie KNLTB uitgesteld - update 26 feb 21

Nu de lockdown door de corona langer duurt, vind de KNLTB het verstandig de voorjaarscompetitie pas in mei te starten. Als er dan gestart kan worden, kan de competitie volledig worden gespeeld.

Dwz met de beperkingen van de vrijdagavond: GD teams gesplitst van HD en DD teams, om de week, met in totaal 5 wedstrijddagen. Zie het overzicht Herziene Speeldagen

Is het begin mei nog niet mogelijk, dan is nog een week vertraging een optie. Als de start nog later moet worden, kan als alternatief de competitie worden beperkt / korter, dus minder wedstrijddagen.

Moet het nog later starten, zou de competitie zelfs kunnen vervallen dit voorjaar, om de toernooikalender overeind te houden.

De bond wil zo snel mogelijk na 8 mrt besluiten nemen, maar uiterlijk rond 1 april.                                 

Wintercompetitie 20-21: de wintercompetitie is definitief geannuleerd. Met de corona maatregelen, die tot 9 feb gelden, is het spelen van de wintercompeititie niet mogelijk.

Voorjaarscompetitie 2021:

De diverse mogelijkheden, de soorten competitie, vind je ook in een schema op onze website: het aanbod. Nieuw is interessant: een mix competitie op zondag, van 5 partijen: DE-HE-DD-HD-GD.

Vrijdagavond Afgelopen najaar werd er op vrijdagavond gespeeld op tijd: een wedstrijd duurde max. 1 uur. Gezien de grote kritiek hierop is besloten "om de week" te gaan spelen. De GD-teams spelen de ene vrijdag, de HD- en DD-teams  spelen de week daarna. De wedstrijden zijn dan weer normaal (3 sets, 3e set supertiebreak). Zo is er meer spreiding en dus minder drukte op het park, is de gedachte. In deze opzet duurt de vrijdagavond-competitie maar 5 wedstrijden, i.p.v. 7, gedurende 10 weken.

Voor donderdag (overdag) en zaterdag verandert er niets. Een uitgebreidere beschrijving vind je bij de KNLTB : 0m-de-week spelen

 

De resultaten van de najaarscompetitie hebben geen betekenis voor eventuele promotie of degradatie: dat bestaat niet in het najaar. Elk najaar wordt ingedeeld op basis van de teamsterkte. Ook deze keer gebeurt dat. Dat betekent ook dat er geen gevolgen zijn voor de indeling van de komende voorjaarscompetitie, 2021. Die blijft hetzelfde als voor dit voorjaar.

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 221 2121

WLTV Waalre

Meester Slootsweg 5
5581 AS Waalre