Nieuws

KNLTB competitie Nieuws

Voorjaarscompetitie KNLTB 2019 (nieuws d.d. 22.04.19)

Wedstrijd KNLTB verplaatsen
De KNLTB maakte dit weekend bekend dat men soepeler is geworden v.w.b. het verplaatsen van een wedstrijd.

Een wedstrijd die afgelopen week gespeeld had moeten worden of als je komende week moet spelen, maar problemen hebt i.v.m. te weinig spelers, vakantie e.d. ;zo'n wedstrijd mag je verplaatsen, ook naar later, mits die gespeeld wordt voor de 4e ronde. D.w.z. je hebt max een week respijt, wk 18 is de deadline.

Uitslag invoeren via de app
In de opnieuw vernieuwde app kan de aanvoerder vanaf nu ook de uitslag invoeren, onder resultaten. Natuurlijk kun je de uitslag nog steeds invoeren via mijnknltb.nl, zowel op je mobiel als op laptop/tablet/pc.

Start
De KNLTB-competitie van dit voorjaar 2019 is van start: zaterdag 6 april is de officiële startdatum, Speeldatums, teams de indeling etc : alle info is al bekend gemaakt, via onze website en natuurlijk via de KNLTB (Mijn KNLTB).

In het kort enkele nieuwtjes:

- op de wedstrijdformulieren staat een fout w.b. de sterkte van dubbels: onderstaand verdere uitleg

- je mag weer zo vaak invallen als je wilt, op andere competitie-dagen, maar ook vaker dan 1x in een bepaald team, zonder dispensatie (op voorwaarde van beperkt sterkte verschil)

- invallen in een andere competitie is ook: ipv donderdagmorgen spelen op donderdagavond

- de knltb ziet graag dat de uitslag direct na afloop van de wedstrijd wordt ingevoerd in het systeem; maar je hebt officieel 24 uur de tijd (en er worden sinds vorig jaar boetes uitgedeeld!)

In samenspraak met de KNLTB proberen we de correcte info te vermelden bij de wedstrijddetails (de zgn uitnodigingen). Met name het mobiel nummer vermelden lukt nog steeds niet. In tegendeel: de KNLTB heeft nog geen oplossing geboden. Hopenlijk lukt ze dit nog op tijd.

Op zaterdag spelen alle 4 de teams samen uit en samen thuis. Dus het park is op 4 zaterdagmiddagen helemaal bezet.

Op zondag spelen de jeugdteams thuis. Alle jeugdwedstrijden zijn nu verplaatst naar de zondag: dat wil zeggen dat 's morgens dan ook alle banen bezet zijn. Sommige wedstrijden lopen door tot in de middag, maar er is dan wel plaats voor 'vrij tennissen'.

We herinneren iedereen er aan, dat elke compeitiespeler verplicht is een keer bardienst te draaien.
 
De datums waarop wordt gespeeld staan hier
 
Als de teams definitief zijn , publiceren we die onder Voorjaar Teams.
 

Invoeren uitslagen
De captain dient ook dit jaar weer de uitslag in te vullen, maar dat is nu anders, natuurlijk, met het nieuwe systeem van de KNLTB. Zie de nieuwe handleiding op onze website  www.wltv.nl/knltb info

Ook wanneer de wedstrijd niet doorgaat vanwege weersomstandigheden of halverwege afgebroken wordt dient dit binnen 24 uur ingevuld te worden. Zie hiervoor de handleiding. Bovendien waarschuw je onze wedstrijdleiders , Bert en/of Wim, om op de inhaaldag banen te reserveren.

Verkort spelen
Met ingang van afgelopen voorjaar wil de bond dat alle DUBBEL-partijen zgn verkort worden gespeeld. Dit houdt in dat de 3e set wordt gespeeld als een super-tiebreak, ook wel wedstrijd-tiebreak genoemd. Er wordt gespeeld wie het eerst 10 pnt heeft, met 2 pnt verschil. In de avondcompetities is dit al enkele jaren verplicht.

Er is veel commentaar op deze maatregel.

Volgorde dubbels
Op het wedstrijdformulier staat dat de spelers in afnemende speelsterkte moeten worden vermeld. Voor de enkelspelen klopt dit. Voor de dubbels is dit fout. Het moet zijn: in afnemende speelsterkte van de dubbels. Dit is de som van de 2 speelsterkten.

Voorbeeld: je team bestaat uit een speler met 5 (in de dubbel), 2 spelers met 6 en een met 8. Je wilt de 6 met de 6 laten spelen, en de 5 met de 8. Sowieso mag dat. Maar bovendien geldt dat de 6+6=12 sterker is dan de 5+8=13. Dus de 6+6 spelen de 1e dubbel (of de 3e...) En worden in die volgorde vermeld op het formulier.

Verhinderd. Als jouw team, of de tegenstander op een bepaalde wedstrijddag verhinderd is, (of je hebt te weinig spelers) mag je met de captain van de tegenstander zoeken naar een andere dag: later mag niet, eerder mag wel. Je mag de uitslag dan al invoeren, maar je moet hem uiterlijk binnen 24 u na de officciele wedstrijddag invullen.

Als je een andere dag op het oog hebt, moet je eerst toestemming vragen aan onze wedstrijdleiders, Bert en WIm. Die reserveren dan ook banen voor je.

Invallen makkelijker
Een speler mag met dit voorjaar elke week zo vaak competitie spelen als hij wil. Dispensatie is bijna nooit meer nodig, en dus is het vinden van een invaller veel makkelijker. Dispensatie is alleen nodig als een speler vaak wil meedoen in een team waarvan de gemiddelde speelsterkte 2 pnt hoger of lager is dan de eigen sterkte. Dit komt vrijwel niet voor. Ook als een speler voor 2 clubs competitie wil spelen is nog steeds dispensatie nodig.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 221 2121

WLTV Waalre

Meester Slootsweg 5
5581 AS Waalre