Nieuws

KNLTB competitie Nieuws  

                                                                d.d. 09.06.20.

De voorjaarscompetitie wordt zgn. verplaatst naar het najaar. Eigenlijk komt dat er op neer dat de najaarscompetitie wordt gespeeld onder de gebruikelijke regels, bijv verplaatsten van wedstrijden, maar met het volledige aanbod van mogelijkheden van het voorjaar.

Om de verwarring te proberen op te lossen, noemt de bond de competitie die in het najaar gespeeld gaat worden, nu de KNLTB Competitie 2020. Evenwel nog steeds: als dit wordt toegestaan ivm. corona. Kort enkele punten hier toegelicht.

De klasseindeling die voor het voorjaar was bedacht, wordt direct overgenomen als voorstel. Omdat elk team opnieuw moet inschrijven, en er normaal minder teams mee doen aan het najaar, is natuurlijk de vraag of alle klassen / poules voldoende gevuld zullen worden. De bond stelt alles in het werk een 'goede' indeling te krijgen. Zoals gebruikelijk in het najaar, worden teams verder ingedeeld op teamsterkte (gebaseerd op de speelsterkte van de teamleden).

In het kader van de corona-maatregelen heeft de bond besloten dat in dit najaar alle avondcompetities op tijd gespeeld gaan worden: een wedstrijd duurt een uur, games doortellen, gelijkspel is mogelijk. De lopende game wordt niet afgespeeld, zelfs de lopende rally niet !

Ook wil men dat tegelijk thuisspelende teams een verschillende aanvangstijd krijgen. Wij vinden dat op ons park niet nodig.

Bij slecht weer hoeft niet eerst de wachttijd in acht genomen te worden: direct kan worden besloten tot staken, afgelasten of inhalen.

Nieuwe teams mogen natuurlijk ook inschrijven voor deze najaarscompetitie. Alle mogelijke competities uit het voorjaar, zijn nu in het najaar mogelijk. Dat aanbod vind je op onze website, zie aanbod. De speeldata vind je hier.

De resultaten van de najaarscompetitie hebben geen betekenis voor eventuele promotie of degradatie: dat bestaat niet in het najaar. Elk najaar wordt ingedeeld op basis van de teamsterkte. Ook deze keer gebeurt dat. Dat betekent ook dat er geen gevolgen zijn voor de indeling van de komende voorjaarscompetitie, 2021. Die blijft hetzelfde als voor dit voorjaar. Of jouw team nu meedoet of niet, en kampioen wordt of onderaan eindigt: komend voorjaar dezelfde klasse als dit voorjaar.

Voor degenen die nooit aan het najaar meedoen, het volgende. In de najaarscompetitie mag een wedstrijd worden verplaatst, worden gespeeld op een andere datum, als beide captains het daarover eens zijn. Dit in verband met de toernooikalender. De verplaatste wedstrijd moet voor de laatste (7e) wedstrijddag worden gespeeld.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 221 2121

WLTV Waalre

Meester Slootsweg 5
5581 AS Waalre