Padelcommissie

Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, een sport die zich het best laat omschrijven als een combinatie tussen tennis en squash. Deze racketsport is overgewaaid uit Spanje en Zuid-Amerika en wint aan populariteit in Nederland. Het wordt gespeeld op een klein tennisveld, omheind door een glazen wand en hekwerk. Het is een laagdrempelig spelletje dat zowel voor beginners als gevorderden heel aantrekkelijk is. Padel is voor iedereen. Padel is een sport voor jong en oud, man en vrouw, beginner of prof, valide of minder-valide, links- of rechtshandig, groot of klein, nationaal en internationaal. 

Om de mogelijkheden te onderzoeken welke rol padel zou kunnen spelen in het aanbod van WLTV is in november de Padelcommissie opgericht. Padel zou mogelijk een toevoeging kunnen zijn voor onze vereniging: ten eerste om de huidige leden zowel tennis als padel aan te bieden. Daarnaast voor het aantrekken van nieuwe leden. De reden is de populariteit van het spel. Je leert padel binnen een paar lessen en daarmee is het heel toegankelijk. In de directe omgeving zoals De kempen en groot Eindhoven zien we steeds meer padelbanen verschijnen. Mooi voorbeeld is Hapert waar ze gestart zijn met 2 padelbanen en recent zijn baan 3 en 4 geopend. Het leden aantal is verdubbeld! Ook is het al mogelijk om KNLTB Padel competitie te spelen. 

De padelcommissie is op dit moment de mogelijkheid aan het uitwerken voor het plaatsen van 2 padelbanen, zonder daarbij tennisbanen in te leveren. Er hebben reeds twee padelbouwers onze vereniging bezocht voor advies. Wij houden jullie via de nieuwsbrief op de hoogte. In een ALV zullen de plannen gepresenteerd worden. Er wordt niet zonder de ALV een besluit genomen voor de aanleg van padel. Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact op met de Padelcommissie via [email protected] of op telefoonnummer 06-12253145 (Pieter van den Biggelaar). 

Commissieleden:

  • Chantal Goudsmits
  • Ellen van Eekelen
  • Peter Klinkhamer
  • Pieter van den Biggelaar

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 40 221 2121

WLTV Waalre

Meester Slootsweg 5
5581 AS Waalre

KVK-nummer

40235658